trečiadienis, sausio 11

Korektoriai, maskuokliai ir iliuminatoriai - kas kam naudojama?


Ar esate kada nors pagalvoję, kaip iš tiesų vadinamas tas produktas, kuris paslepia tamsius paakius, paraudimus bei kitus odos trūkumus?
Esu gavusi komentarų, jog tokio daikto, kaip maskuoklis apskritai nėra ir lietuviškai reikia sakyti "korektorius". Anaiptol. Maskuoklis ir korektorius yra du skirtingi produktai.

Korektoriai naudojami išimtiniais atvejais, kai reikia paslėpti ypač tamsius paakius, randus ar stiprius paraudimus. Korektoriai gali būti žali, mėlyni, rožiniai, ar kūno spalvos. Konsistencija labai tiršta (daug tirštesnė negu makiažo pagrindo). Renkantis kūno spalvos korektorių jo spalva turi idealiai atitikti odos spalvą.


Maskuokliai paprastai (bet ne visada) turi gelsvų pustonių, o geltona spalva neutralizuoja mėlynus bei violetinius atspalvius. Taip pat, maskuokliai yra skystesnės ir lengvesnės konsistencijos negu korektoriai; kartais sudėtyje turi odai sveikai atrodantį švytėjimą suteikiančių dalelių. Patariama maskuoklį rinktis šiek tiek šviesesnį negu veido odos spalva.

Dar vienas produktas, apie kurį noriu parašyti, yra iliuminatorius. Iliuminatoriai naudojami paryškinti skruostikauliams, aplink akis ar virš lupų, o ne paslėpti trūkumams. Skysti iliuminatoriai yra panašios konsistecijos kaip dauguma maskuoklių, tačiau turi dar daugiau odai švytėjimą suteikiančių dalelių.

Šiandien tiek.

Dovilė


Komentarų nėra:

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...